term ID:
parent cat ID:71
post ID:73
category_71
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Szolár buborékos medencetakaró Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szolár buborékos medencetakaró

Melegebb medencevíz

Egyedi gyártás
Német alapanyagból

Mire való? Ennek a nyári medencetakarónak a legnagyobb előnye, hogy a használatával a kerti medence vize akár 4 – 7  °C-kal is magasabb hőmérsékletű lesz, mint szolár takaró nélkül, ezáltal  a fürdési szezon ideje jelentősen növelhető. Ez a legolcsóbb medencevíz fűtési lehetőség.

Másik nagy előnye: Nem csak a medence vizét tudja napközben melegíteni ha süt a nap, hanem éjszaka, ha rajta van a takaró a medencén, akkor sokkal kevésbé fog reggelre visszahűlni a víz. Saját medencéknél figyeltük meg, hogy ha nem takarjuk le éjszaka ezzel a takaróval, akkor egy átlagos nyári reggelre, akár 3 °C-ot is visszahűl a vize. Ezzel szemben, ha a takarót rátesszük a medencére éjszakára, akkor átlagosan mindössze 0,5 °C-ot szokott visszahűlni.

Típusok, méretek: Ezeket a takarókat egyesével készítjük méretre és formára, Német alapanyagból, többféle színből és többféle vastagságban. Ettől függetlenül elmondható, hogy a középkék és a világoskék a leghatékonyabb a víz melegítésében, illetve magánmedencékhez a 400 vagy 500 mikron vastagságú takarók a legjobbak. Ennél vékonyabb anyaggal mi nem foglalkozunk.

A medencetakaró mozgatása: Ha könnyen szeretné le – fel helyezni a takarót, akkor vagy a vizen úszó felsodró tengelyes, vagy a medence partjára kihelyezett feltekerő tengelyes megoldást ajánljuk. Ezek láthatóak a galériaképeken vagy a lenti videóban használat közben is.

Galéria

A medencetakaró feltekerése

A szolár buborékos takarónak 2 népszerű feltekerési lehetőségét láthatja a videóban.

1. Vízen úszó felsodró tengelyes megoldást láthat először. Praktikus és nem foglal el plusz helyet. Maximum 6 x 4 m-es medenceméretig gyártjuk. Főleg akkor ajánljuk, ha nincs lehetősége a medence végében elhelyezni a 2. verziót, a medencén kívüli feltekercselő tengelyt.

2. Medencén kívüli takaró feltekerő:  Ezzel a feltekerővel a legkönnyebb fel – le helyezni a medencén lévő takarót. Van olyan típusa is ami lefúrható (fixen rögzíthető) a medence végénél, vagy a népszerűbb verzió, ami a videóban is szerepel, a mozgatható kerekes – lábas típus.

Miért jó?

  1. Legolcsóbb medence fűtési lehetőség (napenergia)
  2. Csökken a medence fenntartási költsége, mert visszafogja a párolgást
  3. Lassabban és sokkal kevésbé hűl vissza  a medence vize
  4. Kevesebb vízkezelő szer kell a medencéhez
  5. Kevesebb időt kell a medence karbantartásával foglalkoznia
  6. Ha van külön medencefűtése, akkor annak működési költségei is jelentősen csökkennek

Érdemes tudni!

Ezeket a szolár medencetakarókat, onnantól kezdve, hogy feltette a medencéjére, kizárólag összetekert formában szabad csak tárolni (Mint egy szőnyeget). Összehajtani nem szabad őket, mert a hajtás mentén megtörik a takaró anyaga és nagyon hamar tönkre fog menni.

A takaró téli tárolása: a szolár buborékos medencetakaró, egy nyári takaró. Ez azt jelenti, hogy télen (ősszel) le kell venni a kerti medencéről, szépen letisztítani és összetekert állapotban, száraz, fagymentes helyen tárolni tavaszig.

Egyéb medencefedési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem nyitvatartása

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy előtte telefonon egyeztessen kollégáinkkal időpontot. Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig.  (Előre egyeztetve)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

    Dr. Bertényi Uszodatechnika