term ID:
parent cat ID:71
post ID:1663
category_71
Tartalomjegyzék erről az oldalról: Polikarbonát medencefedés Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Polikarbonát medencefedés

Masszív, látványos, prémium

Első osztályú minőség
Gyártói3 évgarancia
A kategória csúcsa
Melegebb medencevíz

Mire való? Ha egy ilyen eltolható fedés van a kerti medencéjén, akkor a fürdési szezont gyakorlatilag meg tudja duplázni. A fedés hatására ugyanis a medence vize akár 6 – 10 °C-kal is melegebb lehet. Mivel a magyarországi éghajlat elég hektikus, ezért fűtés nélkül kerti medencét építeni nem igazán éri meg. Viszont ha egy kiváló polikarbonát fedést tesz a medencéje fölé, nem is lesz nagyon szüksége külön fűtésre.

Mire jó még? Jelentős időt spórol Önnek, hiszen a levegőből a vízbe kerülő szennyeződések jelentősen lecsökkennek, így sokkal ritkábban kell tisztítania a medencét. Ezen túl csökkenti még a víz tisztán tartásához szükséges szerek mennyiségét is, valamint akár zárható is lehet, ezáltal gyermekek nem férnek hozzá a medencéhez, ha Ön ezt szeretné.

Típusok és formák: A lap legalján tudja kiválasztani az Önnek szimpatikus fedésformát, illetve ajánlatot is ott tud kérni rá. Számos méret és forma elérhető, de akár egyedi méretre is tudunk gyártani. Érdemes megtekinteni a lejjebb lévő videókat is.

Galéria

Telepítés előtt átgondolni

Plusz hely szükséges: ahhoz, hogy a medencefedést le tudja tolni teljes egészében a medencéről, értelem szerint plusz helyre van szükség a medencén túl. Lásd a képen. Érdemes úgy 2,5 – 3 méter szabad helyet hagyni. Fontos, hogy a fedést megvezető sínek alatt is végig szilárd burkolat legyen.

Ha a fedés letolására nincs elegendő hely a medencén túl, akkor annak egy része mindig a medence fölött lesz. Ilyenkor érdemes olyan fedést választani, ami alatt kellemesen el lehet férni a medencében.

Ha a medence síkjából kiáll valami: ez lehet egy létra, nyakzuhany, befüggeszthető ellenáramoltató, trambulin stb.. Fontos, hogy semmi se akadályozza a fedés letolását a medencéről. Érdemes ezt is átgondolni.

Ha a medence nincs teljesen a földbe süllyesztve: ebben az esetben ilyen fedést csak kompromisszumokkal lehet a medence fölé telepíteni. Az sem mindegy, hogy mennyit áll ki a medence a földből.

Jó tudni

Többféle gyártó = Más színvonal, gyártási eljárás, szabadalmak, élettartam, minőség és ár! Mivel egyre több gyártó kínálja az eltolható polikarbonát medencefedéseit, nem árt tisztában lennie azzal, hogy bár külsőre ezek a fedések egy laikus számára nagyon hasonlóak, a valóságban és főleg a felhasználás hosszú évei alatt jelentős különbségek lesznek. Ez azt jelenti, hogy igen eltérő lehet az is, hogy Ön milyen hosszan fogja ezt a fedést gond nélkül használni, mennyire lesz masszív ez a fedés, mennyire könnyen fogja letolni a medencéről sok – sok év múlva is, mennyire áll ellen a nap UV sugarainak, vagy az erős szélnek, viharoknak, jégesőnek stb.

A fentiekhez pár példa: igen fontos, hogy milyen a medencefedés alumínium vázszerkezetének az anyagösszetétele, hogy  mindegyik formát egyedileg méretezik és ezáltal sokkal erősebb lesz, vagy mindegyik ugyan arra a sablonra épül. Szintén nem mindegy a polikarbonát héj hőhasznosítása, UV ellenállása, hőtágulása, keménysége, rugalmassága stb. Ezek és számos más tulajdonság is mind meghatározzák egy medencefedés minőségét és így természetesen az élettartamát és az árát is.

Működésük röviden + irányárak

Mozgathatóságuk: a medence két oldalán (bizonyos fedéseknél csak 1 oldalán) vezető sínek vannak lefúrva a burkolatba és ezeken tud elgördülni a fedés minden eleme, amik a medence végén szépen egymásba csúsznak. Lásd fenti videók. Minél nagyobb a medence annál több elemből áll egy fedés.

Vázuk: Az honlapon lévő összes fedés egyedileg tervezett alumínium vázszerkezetű, amitől a lehető legmasszívabb lesz. Bár a fedés így drágább lesz, de így sokáig ellenáll az időjárás viszontagságainak.

A fedés pár alap jellemzője: Kívül belül  speciális UV ellenállású bevonat, erős, viharos szél elleni rögzítések, duplán csapágyazott szabadalmaztatott görgők, hogy sok – sok év múlva is akadás mentesen lehessen letolni a medencéről a fedést, automata fedés pozicionálás, a lehető leglaposabb síneken stb.

Árakkal kapcsolatos néhány információ: ezek a polikarbonát medencefedések a kategóriájukban a csúcsot képviselik, így az áruk sem az olcsó fedések közé tehető.

A fedések megtervezése, tesztelése, elkészítése stb. rengeteg (sok tízezer munkaóra) időt, energiát igényel. Ez idő alatt megannyi szabadalom is született amik ezeket a fedéseket Európa egyik legkeresettebb medencefedései közé emelik.

Medencefedés Árak: az árakat egyedileg határozzuk meg, de fontos tudni, hogy mindenképpen milliós tételekről van szó. Az ár a fedés típusától, méretétől, héjalásától függ. Mivel a fedések nagy része Nyugat Európában talál gazdára, így az ottani, magasabb minőségi és biztonsági követelményeknek is meg kell felelniük.

Formák, méretek, ajánlatkérés

Egyéb medencefedési lehetőségek

Visszaugrás a navigációhoz

Hívja Munkatársainkat

Nyári, Téli, Biztonsági medencetakarókkal, Medence bélésfóliákkal kapcsolatban:

+36-70-505-74-27

Polikarbonát medencefedéssel kapcsolatban:

+36-30-9-247-003

Infraszaunával, Jakuzzival, Medence építéssel kapcsolatban:

+36-30-297-90-12

Bemutatóterem nyitvatartása

Kedves Látogató!

Ha MEDENCE ÉPÍTÉSSEL vagy JAKUZZIVAL kapcsolatban keresne fel minket személyesen a bemutatótermünkben, kérjük, hogy előtte telefonon egyeztessen kollégáinkkal időpontot. Így könnyen elkerülheti az esetleges várakozást és nekünk is segít ezzel.

Köszönjük!

Hétfőtől – péntekig: 09 – 17 óráig.  (Előre egyeztetve)

Cím: 1037 Budapest, Testvérhegyi út 69. Ingyenes parkolás.

Útvonaltervezés

Üzenet küldése

    Dr. Bertényi Uszodatechnika